Składniki:
- pęczak (1/3 szklanki)
- bulgur (1/3 szklanki)
- zielona soczewica (1/3 szklanki)
- marchewka (1 szt.)
- pietruszka (1 szt.)
- seler (1/2 szt.)
- por (1/4 szt.)
- puszka pomidorów (1 szt.)
- woda
- sól
Czas przygotowania: 40 min.
Liczba porcji: 4
Przygotowanie:
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Kroimy pora w cienkie paski. Pokrojone warzywa wsypujemy do garnka, dolewamy odrobinę wody, solimy i dusimy przez kilka minut.
Do warzyw dosypujemy pęczak, bulgur i zieloną soczewicę. Mieszamy. Wlewamy 2 szklanki wody. Gotujemy aż kasze zmiękną. Jeśli będzie taka potrzeba dolewamy jeszcze trochę wody.
Kiedy kasza zmięknie dodajemy pomidory z puszki. Mieszamy podgrzewając przez ok. 2 minuty
Danie, które ugotowałam dla Was podczas potyczek blogerów w ramach Tygodnia Weganizmu.
Dziękuję Stowarzyszeniu Empatia za zaproszenie.
Zachęcam do udziału w akcji "Weganizm, spróbujesz?
Danie, które ugotowałam dla Was podczas potyczek blogerów w ramach Tygodnia Weganizmu.
Dziękuję Stowarzyszeniu Empatia za zaproszenie.
Zachęcam do udziału w akcji "Weganizm, spróbujesz?
merkur 99401-1f-c98d9fe2d-fec-89d3c78f74ce3c78f
OdpowiedzUsuńMerkur. 5/49. 0% chance of 2nd deposit (0%)1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 메리트카지노 22 23 24 25 26 27 28 제왕카지노 29 30 septcasino 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41