Składniki:
- papryka czerwona (6 szt.)
- słodka podłużna czerwona papryka ( 2 szt.)
- pieczarki (25 dag)
- por (1 szt.)
- ryż (30 dag)
- woda
- olej (do smażenia)
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z 1/2 cytryny
- papryka ostra
Czas przygotowania: 50 min
Liczba porcji: 3
Przygotowanie:
Kroimy i smażymy pora. W trakcie smażenia dorzucamy pokrojone pieczarki. Kroimy podłużną paprykę. Dodajemy do pora i pieczarek. Wszystko razem smażymy. Przyprawiamy solą.
Gotujemy ryż.
Kiedy ryż będzie ugotowany dorzucamy do niego składniki z patelni. Wszystko mieszamy i przyprawiamy pieprzem, solą i papryką. Dodajemy łyżeczką cukru i sok z cytryny.
Od papryk odkrawamy górną część, tak żeby powstała przykrywka. Usuwamy gniazda.
Papryki napełniamy farszem. Przykrywamy. Układamy w brytfance. Pieczemy przez ok 20 min w 200 st.
Brzmi super smacznie! dzis bede probowac!! pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń