Składniki:
- naleśniki
- kapusta kiszona (50 dag)
- pieczarki (30 dag)
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- olej (do smażenia)
Czas przygotowania: 40 min
Liczba porcji: 8 naleśników
Przygotowanie:
Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki.
Myjemy i kroimy pieczarki. Smażymy na oleju. Kapustę odcedzamy i kroimy żeby kawałki były nieco mniejsze. Kiedy pieczarki będą już prawie rumiane dorzucamy do nich kapustę. Przyprawiamy i smażymy tak długo aż uznamy, że składniki farszu są wystarczająco miękkie.
Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy. Smażymy aż będą rumiane.
naleśniki z takim nadzieniem z przyjemnością bym zjadła na obiad :)
OdpowiedzUsuńPrzyłączam się do poprzedniego komentarza, też chętnie zjadłabym takie naleśniki na obiad :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie wyglądają idealnie :):) Są cudownie przypieczone i trochę mi przypominają odsmażane kopytka :P
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :) Ty jak zawsze chwalisz moje dania. Z kopytkami bym nie skojarzyła
UsuńTo polecam usmażyć i zjeść :)
OdpowiedzUsuń