- biała fasolka (1 puszka)
- czerwona cebula (1/2 szt.)
- bułka tarta (1/3 szklanki)
- mąka ziemniaczana (1 łyżka)
- margaryna (2 łyżki)
- olej lub oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
- ostra przyprawa do grilla
Czas przygotowania: 25 min
Liczba porcji: 4 kotlety
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w paski i smażymy na margarynie. W trakcie smażenia kroimy.
Fasolkę odcedzamy, przyprawiamy i bledujemy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Kiedy cebula będzie miękka dodajemy ją do fasoli. Wszystko mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie.
Propozycja podania: z ziemniakami i sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz