wtorek, 3 lutego 2015

Kotlety z fasoli




Składniki:
  • biała fasolka (1 puszka)
  • czerwona cebula (1/2 szt.)
  • bułka tarta (1/3 szklanki)
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
  • margaryna (2 łyżki)
  • olej lub oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • ostra przyprawa do grilla

Czas przygotowania: 25 min
Liczba porcji: 4 kotlety


Przygotowanie:

Cebulę kroimy w paski i smażymy na margarynie. W trakcie smażenia kroimy.
Fasolkę odcedzamy, przyprawiamy i bledujemy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Kiedy cebula będzie miękka dodajemy ją do fasoli. Wszystko mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie.

Propozycja podania: z ziemniakami i sałatką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz